سلامتی

سندرم پای بیقرار (RLS): علت و درمان بی‌قراری پا

سندرم پای بیقرار

سندرم پای بی‌قرار (RLS) که به نام بی‌قراری پاها یا پاهای ناآرام و پرش غیر‌ارادی پا نیز شناخته می‌شود، باعث ایجاد احساس ناخوشایند و ناراحتی در پاها است که با تمایل و اجبار در تکان‌دادن و حرکت پاها به‌منظور رفع ناراحتی همراه می‌شود.

RLS = Restless legs syndrome

در این مقاله به دلایل احساس بی‌قراری در پا هنگام نشستن طولانی، علت تکان دادن پا در شب، علت بی‌قراری پا در بارداری، درمان بی‌قراری پا و… می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

نوشیدنی‌های انرژی‌زا، چای، قهوه و شکلات از علل غذایی تشدیدکننده بی‌قراری محسوب می‌شوند. از مصرف غذاهای پرکالری و با قند بالا، نوشابه‌هایی مانند سودا و غذاهای فرآوری شده نیز باید احتراز شود.

انواع مختلف کم‌خونی وجود دارند از میان آنها کم‌خونی فقر آهن بسیار مهم است. کمبود آهن بدن می‌تواند باعث بروز یا تشدید بی‌قراری شود. در صورت تشخیص این کم‌خونی، مصرف قرص‌های آهن هم علائم کم‌خونی مانند تپش قلب، ضعف و بی‌حالی را بهبود می‌دهد و هم سندرم پای بی‌قرار را برطرف خواهد کرد.

سندرم پای بی‌قرار جزو اختلالات خواب طبقه‌بندی می‌شود. زیرا مبتلایان در به خواب رفتن و داشتن استراحت کافی در شب با مشکل مواجه هستند. پرش پا در خواب جزو اختلالات حرکتی نیز شناخته می‌شود زیرا تکان دادن و حرکت معمولاً درد و ناراحتی را برطرف می‌کند. در سندرم پای بی‌قرار، بیمار تمایل دارد دائماً پاها را در حرکت نگه دارد و تکان دهد. در توصیف این بیماران می‌توان گفت که آن‌ها حتی شب‌ها نیز در رختخواب در حال تکان‌خوردن و حرکت پاها هستند.

نشانه‌های مربوط به بی‌قراری پاها معمولاً عصرها دیده می‌شود و اغلب در هنگام خواب و هنگام استراحت، مانند نشستن یا درازکشیدن در رختخواب، تشدید می‌شوند.

این علائم در زمان نشستن طولانی بدون تحرک برای مثال موقع تماشای فیلم در سینما تشدید می‌شوند. تکان‌دادن و حرکت باعث تسکین درد و ناراحتی در سندرم پای بی‌قرار می‌شود اما با توقف حرکت، درد و ناراحتی دوباره بر‌می‌گردد.

RLS می‌تواند خستگی و خواب‌آلودگی روزانه را ایجاد کند و بر روی خلق‌وخو، تمرکز، عملکرد شغلی و تحصیلی تأثیر منفی بگذارد

RLS با درمان غیر دارویی

درد و علائم سندرم پای بی‌قرار چگونه است؟

سندرم پای بی‌قرار در زنان و مردان دیده می‌شود ولی بیشتر زنان را گرفتار می‌کند. نوع بی‌قراری پا و احساس ناخوشایند در افراد مختلف، متفاوت است:

  • احساس درد و داشتن نبض در پاها
  • حس خارش یا کشیده شدن در پاها
  • داشتن احساس مور،مور و گزگز در پاها
  • داشتن علائم در بازوها و به‌ندرت در سر و سینه
  • داشتن علائم در هر دو پا و گاهی فقط در یک سمت بدن

داشتن این علائم در هنگام خواب به شکل‌های متفاوتی بروز می‌کند. در این افراد علائم معمولاً نزدیک صبح کمتر می‌شود و بیمار می‌تواند نزدیک صبح راحت‌تر بخوابد. RLS می‌تواند باعث تأخیر در به خواب رفتن و اختلال در عملکرد روزانه شود. در موارد شدید  علائم RLS، یش از دو بار در هفته رخ می‌دهد و منجر به وقفه‌های شدید خواب و اختلال در عملکرد روزانه می‌شود.

ازآنجایی‌که حرکت پاها علائم RLS را کم می‌کند، اغلب مبتلایان پاها را در حرکت می‌گذارند. از حرکات کف پا تا تکان کامل پا و از این پهلو به آن پهلو شدن در رختخواب همه برای کم‌کردن شدت درد انجام می‌شود.

همچنین شدت علائم در روزهای مختلف و در بین افراد متفاوت است. معمولاً علائم بیماری یک یا دو بار در هفته رخ می‌دهند. در مراحل اولیه ممکن است علائم برای یک هفته تا چند ماه دیده نشوند. البته به‌مرورزمان با بالا‌رفتن سن علائم تشدید می‌شوند

علائم سندرم پای بیقرار و درمان

علائمی مثل: خارش، سوزش و مور مور شدن می‌تواند نشانه‌های ابتلا به واریس نیز باشد.

واریس چیست؟

علت بروز سندرم پای بی‌قرار چیست؟

علت بی‌قراری پاها در این سندروم در بسیاری از موارد ناشناخته است. بااین‌وجود مبتلایان در سنین کم‌تر از ۴۰ سال معمولاً زمینه‌ی ارثی و خانوادگی بیماری را دارند. دلیل بی‌قراری پا می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند پارکینسون، ام‌اس، بیماری کلیوی؛ بیماری دیابت و نوروپاتی محیطی و کمبود آهن همگی باعث بروز سندرم پای بی‌قرار می‌شوند. رفع این علل یا کنترل این بیماری‌ها به کاهش شدت علائم سندرم پای بی‌قرار منجر می‌شود.
  • مصرف برخی داروها از جمله داروهای ضد‌انعقادی، داروهای ضدویروسی، برخی از داروهای ضد‌افسردگی، داروهای سرماخوردگی و آلرژی که شامل آنتی‌هیستامین‌های آرام‌بخش هستند، ممکن است علائم را بدتر کنند.
  • سندرم پای بی‌قرار در بارداری نیز گزارش شده است، بخصوص در سه ماه آخر بارداری، بانوان ممکن است RLS را تجربه کنند. علائم معمولاً تا یک ماه پس از زایمان از بین می‌روند.
  • عوامل دیگر، از جمله مصرف الکل، عوارض سیگار کشیدن، کافئین و محرومیت از خواب، ممکن است علائم بیماری را ایجاد کرده و یا بدتر کند. بهبود خواب یا ترک الکل در این موارد ممکن است علائم را تسکین دهد.
  • واریس و نارسایی مزمن وریدی هم می‌تواند باعث بروز سندرم پاهای ناآرام شود. در بسیاری از موارد درمان واریس پا می‌تواند این علایم را برطرف کند یا از شدت آن بکاهد.
    در موارد با علت ناشناخته یا موارد وراثتی چند گام ساده به کم‌شدن شدت علائم کمک می‌کند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

درمان فوری و سریع واریس به معنی برطرف‌کردن رگ‌های برجسته و یا مویرگ‌های عنکبوتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

درمان سریع واریس

سندرم پاهای بی‌قرار چگونه تشخیص داده می‌شود؟

هیچ آزمایشی برای تشخیص RLS وجود ندارد، ولی معمولاً پزشکان از 4 معیار اصلی برای تشخیص بیماری استفاده می‌کنند. این معیارها عبارت‌اند از:

۱- بیمار برای رهایی از درد و ناراحتی مجبور به تکان دادن پاهاست.

۲- نیاز به تکان‌دادن پا در زمان استراحت بیشتر می‌شود.

۳- وقتی‌که درد و حس ناخوشایند با حرکت‌دادن پاها برطرف شد، تمایل به تکان‌دادن پاها به طور موقت وجود ندارد تا دوباره درد ایجاد شود.

۴- عصر و شب علائم بیماری مثل درد و احساس ناخوشایند تشدید می‌شود.

این 4 مورد نشانه‌ای از وجود پاهای بی‌قرار است که در ادامه ممکن است بررسی نوار مغزی، ضربان قلب و تنفس در زمان خواب برای تشخیص دقیق‌تر انجام شود و بیمار از نظر ابتلا به بیماری‌هایی مثل انواع دیابت، کمبود آهن و نارسایی کلیه مورد ارزیابی قرار گیرد.

آیا سندرم پای بیقرار خطرناک است؟

سندرم پای بیقرار در دسته بیماری‌های خطرناک نیست و در اغلب موارد نیاز به درمان فوری ندارد.

با این حال، ممکن است این سندرم تاثیر منفی بر کیفیت خواب و استراحت داشته و به راحتی بر روی کیفیت زندگی تاثیر بگذارد.

سندروم پای بی‌قرار در بارداری

معمولاً سندرم پای بی‌قرار ناشی از بارداری تا ۴ هفته پس از زایمان خودبه‌خود برطرف می‌شود. اگر علت بی‌قراری پا در بارداری به‌خاطر کم‌خونی یا فقر آهن است رفع کم‌خونی مشکل را برطرف می‌کند.

سندرم پای بی‌قرار چگونه درمان می‌شود؟

در افرادی که به‌صورت ارثی بی‌قراری پا دارند درمان قطعی وجود ندارد ولی با رعایت برخی توصیه‌ها می‌توان شدت علائم سندروم بی‌قراری را کاهش داد. پس در صورت ارثی بودن، سندرم پای بی‌قرار درمان قطعی ندارد.

در مواردی از پاهای بی‌قرار که به دلیل مشکلات و بیماری‌های دیگر بروز کرده است، برطرف‌کردن علت اصلی می‌تواند علائم سندرم پای بی‌قرار را کنترل کند.

درمان بی قراری پا با طب سوزنی

کلینیک سندروم پای بی‌قرار

درصورتی‌که علت اصلی بی‌قراری در پاهای شما واریس باشد می‌توانید به کلینیک درمان واریس و متخصص  واریس برای درمان سندرم پای بی‌قرار مراجعه نمایید.

درمان سندرم پای بی‌قرار با طب سنتی

برای سندرم پای بی‌قرار درمان‌های بسیاری پیشنهاد شده است. برای درمان پای بی‌قرار در طب سنتی روش‌های زیر ارائه شده است:

  • اجتناب از مواد یا غذاهایی که باعث ایجاد یا تشدید مشکل می‌شوند. برای مثال از مصرف الکل، کافئین و نیکوتین بپرهیزید.
  • درمان بیماری‌هایی مثل کم‌خونی، دیابت، کمبود‌های تغذیه‌ای، بیماری کلیوی، بیماری تیروئید، رگ‌های واریسی یا بیماری پارکینسون که می‌توانند شروع‌کننده این مشکل باشند.
  • انجام حرکات کششی پیش از خواب، حمام گرم، استفاده از کیسه‌ی آب گرم یا کمپرس سرد قبل از خواب می‌تواند کمک کند.
  • همین‌طور ماساژ پاها و نیز استفاده از دستگاه‌های ویبراتور هم ممکن است خوب باشد.

پس آشنایی با نحوه ماساژ در پاهای واریسی و داشتن برنامه خواب مرتب هم به بیماران توصیه می‌شود.

طب سوزنی برای درمان پای بی قرار

نوروپاتی محیطی ناشی از دیابت و بیماری شریان‌های محیطی دو عامل خطر مهم برای بروز زخم پای دیابتی هستند.

زخم پای دیابتی

طب سوزنی برای درمان سندرم پای بی‌قرار

طب سوزنی به‌عنوان وسیله‌ای برای درمان طب سنتی چینی، به طور گسترده‌ای برای درمان و کنترل سندرم پای بی‌قرار در کشورهای آسیایی مانند چین، ژاپن و کره مورداستفاده قرار گرفته است. در سال‌های اخیر تعداد بیشتری از مطالعات برای حمایت از اثربخشی طب سوزنی برای سندرم پای بی‌قرار منتشر شده است.

طب سوزنی بخشی از طب سنتی چینی است که یادگیری آن برای پزشکان غربی ممکن است چالش‌برانگیز باشد. محققان با روش‌های اصلاح‌شده طب سوزنی، تکنیک‌های آن را ساده می‌کنند؛ بنابراین در این روش انتخاب طب سوزنی و تزریقاتی که باید استفاده شود ساده است و امکان استفاده از آن توسط پزشکان ناآشنا با طب سوزنی کلاسیک میسر می‌شود.

در تحقیقی در سال 2018 پزشکی با روش‌های اصلاح‌شده طب سوزنی آزمایشی انجام داد و در نتیجه آزمایش‌ها مشخص شد تزریقاتی در نقاط مخصوص و مشخصی (GB41، BL60، ST36 و SP6) تسکین فوری علائم حسی و علائم حرکتی سندروم پاهای بی‌قرار را ایجاد می‌کند. تزریق می‌تواند یک درمان جایگزین امیدوار‌کننده و ایمن برای دارودرمانی در بیماران مبتلا به RLS باشد

کنترل سندرم پای بی قرار با ورزش و ترک سیگار

در شرایط بالینی درمان RLS، تأثیر درمان باید حداقل یک شب کامل یا بیشتر طول بکشد. اثرات تزریق در این گزارش نشان می‌دهد که تحریک 4 نقطه برای درمان RLS مفید است. این تحقیق اثربخشی سایر روش‌های تحریک را انکار نمی‌کند.

اگرچه مطالعات مقدماتی فوائد درمان غیردارویی مانند طب سوزنی را نشان داده‌اند، اما مطالعات تصادفی و کنترل‌شده فاقد آن هستند. مکانیسم درمان طب سوزنی برای RLS هنوز نامشخص است. اعلام شده طب سوزنی تعادل بین یین و یانگ را بازیابی می‌کند و گردش Qi (جوهر) یعنی خون را تنظیم می‌کند.

بهترین دارو برای سندروم پای بی‌قرار

توجه داشته باشید مصرف این داروها بایستی با تجویز پزشک باشد و برای همه توصیه نمی‌شود.

  • از داروهایی مثل گاباپنتین و پره‌گابالین در موارد شدید یا متوسط استفاده می‌شود.
  • از داروهای دوپامینرژیک مانند پرامی‌پکسول برای کاهش علائم بیماری در موارد شدید یا متوسط استفاده می‌شود.

استفاده از این داروها می‌تواند به کنترل علائم و رفع مشکلات ناشی از این بیماری کمک کند. متأسفانه این بیماری اغلب با بالارفتن سن تشدید می‌شود و تناوب بروز مشکل و شدت آن روند روبه‌رشدی را در پیش می‌گیرد.

در برخی بیماران دوره‌هایی مثل روزها، هفته‌ها یا حتی ماه‌ها بدون علامت سپری می‌شود و دوباره علائم به سراغشان می‌آید. در موارد خفیف هم شاید اصلاً نیاز به درمان احساس نشود و مشکلات به وجود آمده کیفیت زندگی فرد را خیلی متأثر نکند. این افراد نیازی به مصرف دارو نخواهند داشت.

درمان خانگی سندرم پای بی قرار

درمان‌های خانگی برای سندرم پای بی‌قرار

شما با چند روش ساده در خانه می‌توانید علائم سندروم پای بی‌قرار را بهبود بخشید. درمان‌های خانگی اگرچه به طور کامل علائم را از بین نمی‌برند اما می‌توانند به کاهش آن‌ها کمک کنند. یافتن راه‌حل‌هایی که بیشترین کمک را به شما می‌کنند ممکن است نیاز به آزمایش‌وخطا داشته باشد.

  • مصرف کافئین، الکل و تنباکو را کاهش داده یا قطع کنید.
  • برای داشتن یک برنامه منظم خواب، با ساعت خواب و بیدار‌شدن مشخص در هر روز هفته تلاش کنید.
  • هر روز ورزش کنید، مثلاً پیاده‌روی یا شنا
  • شب‌ها عضلات پا را ماساژ و یا کشش دهید.
  • قبل از خواب در وان گرم غوطه‌ور شوید.
  • در صورت بروز علائم از بسته‌ی آب گرم یا کمپرس سرد استفاده کنید.
  • یوگا یا مدیتیشن تمرین کنید.
  • می‌توانید از جوراب سندروم پای بی‌قرار استفاده کنید. جوراب مخصوص افراد مبتلا به RLS به کف پا فشار وارد می‌کند و ممکن است به تسکین علائم شما کمک کند.
  • هنگام برنامه‌ریزی برنامه‌هایی که نیاز به نشستن طولانی دارند، مانند مسافرت با ماشین یا هواپیما، سعی کنید آن‌ها را برای اوایل روز تنظیم کنید.
  • اگر دچار کمبود آهن یا سایر مواد مغذی هستید، از پزشک یا متخصص تغذیه خود بخواهید که رژیم شما را با مصرف این مواد بهبود بخشد. قبل از افزودن مکمل‌های غذایی با پزشک خود صحبت کنید. اگر کمبود مواد مغذی ندارید مصرف بی‌مورد برخی مکمل‌ها مضر است.

این موارد حتی وقتی شما از دارو استفاده می‌کنید نیز ممکن است برای کنترل و درمان سندرم پای بی‌قرار مفید باشند.

گاباپنتین داروی سندرم پای بیقرار

 بر اساس آمار و ارقام، به طور میانگین ۶۰ درصد از بزرگسالان گزارش داده‌اند که گرفتگی پا را در هنگام شب تجربه می‌کنند.

علت درد پا از زانو به پایین هنگام خواب

تغییر سبک زندگی برای پیشگیری و درمان سندروم پای بی‌قرار

اولین قدم در درمان خانگی سندروم پای بی‌قرار باید تشخیص این باشد که آیا چیزی باعث ایجاد آن شده است یا خیر و بعد باید سعی به اصلاح و حل آن علت کنیم. چون بسیاری از درمان‌های خانگی باعث تحول زندگی روزانه می‌شوند پیروی از این درمان‌ها ممکن است باعث تغییر سبک زندگی شما شود. شما باید تغییر عادت‌هایی مانند نوشیدن الکل یا استعمال دخانیات، برخی از داروها یا شرایط سلامتی و عوامل دیگر را باتوجه‌به تأثیر آن‌ها بر علائم سندرم پای بی‌قرار در نظر بگیرید.

عادت‌هایی که سندرم پای بی‌قرار را تشدید می‌کنند

استفاده از کافئین، الکل و تنباکو می‌تواند علائم RLS را تشدید کند. محدود‌کردن استفاده از این مواد در طی روز می‌تواند به کاهش علائم RLS کمک کند.

داروهایی که علائم سندرم پای بی‌قرار را زیاد می‌کنند

برخی از داروها می‌توانند علائم RLS را ایجاد یا بدتر کنند. مثال‌ها شامل:

  • آنتی‌هیستامین‌های قدیمی مانند دیفن‌هیدرامین (Benadryl)
  • داروهای ضد تهوع مانند متوکلوپرامید (Reglan) یا پروکلرپرازین (Compro)
  • داروهای ضد روان‌پریشی مانند هالوپریدول (Haldol) یا اولانزاپین (Zyprexa)
  • لیتیوم (Lithobid)
  • مهارکننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) مانند فلوکستین (Prozac)، سرترالین (Zoloft) یا اسکیتالوپرام (Lexapro)
  • داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای مانند آمی‌تریپتیلین (Elavil) یا آموکساپین (Asendin)
  • ترامادول (Ultram)
  • لووتیروکسین (Levoxyl)

اطمینان حاصل کنید که به پزشک در مورد تمام داروهای مصرفی خود، چه با نسخه و چه بدون نسخه، اطلاعات لازم را می‌دهید. با پزشک خود در مورد اینکه آیا این داروها ممکن است RLS شما را بدتر کند صحبت کنید، به‌خصوص اگر از داروهای ذکر شده در بالا استفاده می‌کنید.

داروهایی که سندرم پای بی قرار را بدتر میکنند

شرایط سلامتی و بیماری‌هایی که باعث سندرم پای بی‌قرار می‌شوند

مشخص شده است که برخی شرایط پزشکی با سندرم پای بی‌قرار در ارتباط است. مرحله‌ی انتهایی بیماری کلیوی یا ESRD و آسیب عصبی ناشی از دیابت با RLS در ارتباط است. کم‌خونی فقر آهن نیز ارتباط شدیدی با RLS دارد.

شما باید با پزشک خود درمورد اینکه چگونه سابقه سلامتی شما ممکن است بر RLS شما تأثیر بگذارد صحبت کنید. به‌خصوص اگر به هر یک از این بیماری‌ها مبتلا باشید.

عوامل محرک دیگر

برخی افراد ادعا می‌کنند که خوردن مقدار زیادی قند یا پوشیدن لباس تنگ علائم RLS آنها را تشدید می‌کند. اگرچه تحقیقات زیادی برای تأیید این ارتباطات انجام نشده است، اما ممکن است بخواهید برای فهمیدن آنچه به نظر می‌رسد در علائم شما تأثیر می‌گذارد آزمایشی انجام دهید و این موارد را بررسی کنید.

چه موقع باید نگران باد کردن مچ پا باشیم؟

 تورم پاها می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های مهمی مانند مشکلات قلبی، کلیوی و کبدی باشد.

ورم پا نشانه‌ی چیست؟

مصرف چه ویتامینی برای سندروم پای بی‌قرار مفید است؟

مکمل‌های آهن و ویتامین

تصور می‌شود که کمبود آهن یکی از دلایل اصلی سندروم پای بی‌قرار است. چندین مطالعه نشان داده است که مکمل‌های آهن می‌توانند علائم RLS را کاهش دهند. یک آزمایش خون ساده سطح آهن خون و کمبود آهن را بررسی می‌کند، بنابراین اگر فکر می‌کنید این مسئله برای شما نیز صادق است، با پزشک خود صحبت کنید.

اگر مطمئن شدید که کمبود آهن دارید، پزشک ممکن است استفاده از مکمل‌های خوراکی آهن را که به‌راحتی در داروخانه محلی در دسترس هستند، به شما توصیه کند. در بعضی موارد ممکن است نیاز به تزریق وریدی آهن (IV) داشته باشید.

برای افرادی که تحت همودیالیز هستند، مکمل‌های ویتامین C و E ممکن است به تسکین علائم RLS کمک کنند.

ویتامین D

از بین دلایل سندروم پای بی‌قرار کمبود ویتامین D را باید جدی گرفت. تحقیقات زیادی اثر ویتامین D بر سندروم پای بی‌قرار را بررسی کرده‌اند. مطالعه‌ای در سال 2014 نشان داد که مکمل‌های ویتامین D علائم RLS را در افراد مبتلا کاهش می‌دهد. خطر ابتلا به سندروم پای بی‌قرار در افرادی که کمبود ویتامین D دارند در مقایسه با افرادی که ویتامین D کافی دارند، به طور قابل‌توجهی بیشتر است.

علاوه بر این در این تحقیقات میانگین سطح ویتامین D -25 در بیماران مبتلا به RLS به طور قابل‌توجهی کمتر از گروه شاهد بود. پس مصرف مکمل آهن یا ویتامین‌های D، C یا E می‌تواند به افراد خاصی که مبتلا به RLS هستند کمک کند. پزشک با بررسی آزمایش‌ها می‌تواند به شما بگوید که آیا استفاده از مکمل‌ها ایده خوبی برای شما است یا خیر.

سخن آخر

در این مقاله به توضیح علت بی‌قراری کف پا و تمام پا، بهترین دارو برای سندروم پای بی‌قرار و درمان سندرم پای بی‌قرار پرداختیم و فهمیدیم بی‌قراری پا چیست، برای بی‌قراری پا چه باید کرد و برای درمان سندروم پای بی‌قرار به چه دکتری مراجعه کنیم. امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید بوده باشد و از اطلاعات آن استفاده کرده باشید. لطفاً نظرات و سؤالات خود را با ما در میان بگذارید.

author-avatar

درباره دکتر مهرداد اقدسی

پروفسور دکتر مهـــــرداد اقدسی، متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال عروق ، مشاور ارشد بیماریهای وریدی و استاد افتخاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی

34 دیدگاه در “سندرم پای بیقرار (RLS): علت و درمان بی‌قراری پا

  1. علیرضا گفت:

    سلام آقای دکتر من ی نوجوان 13 ساله هستم پای چپ من بعضی وقتا ک نشسته ام انگار ی شوک بهش وارد میشه ک باید حتما تکونش بدم یا مصلا دارم استراحت میکنم همینجوری میشم و با راه رفتن و ماساژ دادن کمی آروم میشه لطفا میشه بگید آیا این سندروم پای بیقرار هس؟
    و سندروم پای بی قرار چه خطر هایی داره

    لطفا جواب بدید🌹🌹

  2. نشاط گفت:

    سلام من ۲۹ سالمه و سندروم پای بی قرار دارم،اولین دارویی ک مصرف کردم گابا پنتین بود اما بدون تاثیر،من حدود ۵ ماه هست ک پرامی پکسول میخورم اول نصف قرص ۰.۷میخوردم با اولین قرص احساس درد کاملا رفع شد اما بعد دو ماه ک پزشک تشخیص داد دارو رو کم کردم ک قطع کنم چون علائمی نداشتم،اما ب محض قطع کامل شدت درد از روز اول هم بیشتر شده بود،دوباره شروع ب مصرف کردم اما پزشک اینبار ی قرص کامل ۰.۷ رو تجویز کرد الان دوباره باید قطع کنم نتیجه رو ببینیم اما من هنوز درد دارم کاملا حس میکنم حتی با دوز کامل دارو من درد دارم ،حس میکنم همش داره بدتر میشه ازمایش دکتر نوشتن هیچ مشکلی نداشتم از لحاظ دیابت و آهن و …
    اما با نوار عصب عضله ۳ تا دیسک مشخص شد،و من بیماری ویتیلیگو هم دارم و روزانه ویتامین هم مصرف میکنم ،ب نظر شما چرا همش داره شدیدتر میشه،لطفا راهنمایی کنید

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      بیماری سندروم پای بی قرار یه بیماری عصبی هست و بهتر است با یک متخصص مغز و اعصاب مشورت بفرمایید.

  3. گل بانو گفت:

    سلام ممنونم از اینکه پاسخگوی سوال من هستید من سه ساله که پا درد هستم قبلا وقتی دراز میکشیم یا وقتی میخواستم بخوابم پاهام خیلی بیقراری داشتن و همش دخترم لگدشون میکرد و همش میزدمشون به زمین تا خواب میرفتم ولی الان خیلی کم حوصله و فراموشی دارم و دردپاهام و بیقراری پاهام بیشتر شده دردپاهام از زانو وکف پاهام هست شدت زیادش ساق پاهام هست وشبها اصلا خواب نمیرم وچندماهه قرص گابایتین میخورم ولی الان تاثیری نداره به نظرتون چکار کنم باتشکر

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      ورزش و مطالعه داشته باشید،

      ارامش جسمي و روحي خود را حفظ کنید،
      خواب كافي داشته باشید و با یک متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید .

  4. ستاره گفت:

    ادرم 71 ساله یک سالی است دچار پرش پا شده و بخاطر همین مدام بیدار است و دیگر قادر به راه رفتن نیست و تمام بدنش مورمور و گز گز می‌کندودر ضمن گهگ گاهی بی اختیاری ادرار و همچنین در ادرار عفونت دیده میشود. و درضمن 25 سال است بیماری آرتریت روماتوئید دارد. همچنین دچارکم خونی شدید هستندو هر کاری میکنیم پرش پا از بین نمی‌رود و شب و روزمان یکی شده است لطفا راهنمایی بفرمایید.

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      ارامش روحي و جسمي خود را حفظ کنید،
      بهتر است با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید.

  5. حسین گفت:

    سلام آقای دکتر
    54سالمه حدود 30سال است که سندرم پای بیقرار دارم از حدود 10 سال قبل خیلی شدید شده به دکترهای زیادی مراجعه کردم و انواع روشهای خانگی و درمانی را به کار بستم که چاره ساز نشد تا اینکه به یک پزشک معروف متخصص جراح مغز اعصاب در تهران مراجعه کردم و با تجویز دارو حدود دو سالی خوب شدم ، اما در مراجعات بعدی دیگه هر داروی تجویز می کرد تاثیر نداشت ، مردادماه سال گذشته در تهران به یک دکتر دیگر فوق تخصص مغز واعصاب مراجعه کردم حدود یک سالی خوب شدم ، اما باز درد شدید پای بی قرار در هنگام خواب خیلی اذیت می کند . داروهای که تا بحال مصرف کردم . کلردیاز پوکساید،لودوپاسی،کاربامازپین،هالوپریدول،نورتریپتیلین،تیزانور،زولیور، کلوناز پام ، پرگابالین ، پرامی پکسول، درضمن سیگاری نیستم و بیماری خاصی ندارم . ممنون میشم اگه راهنمایی کنید . یا روش جدیدی دارید به مطب شما مراجعه کنم .

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      بهتر است با یک متخصص مغزو اعصاب دیگر مشورت کنید. سندروم پای یک مشکل عصبی است.

  6. الهی گفت:

    سلام.من چندسال پادرد دارم ودکتر زیادی رفتم اخرین دکتر گفت سندروم پای بیقرار ولی هیچ مسکنی پای من اروم نمیکنه ومجبورم مخدر استفاده کنم.واز این وضعیت خسته شدم لطفا راهنماییم کنین

  7. سعید جمشیدی گفت:

    سلام وقت بخیر من شب ها هنگام خواب پاهام زیاد درد میکنن به طوری که از قرص مسکن استفاده میکنم
    البته خانوادگی این مشکل را داریم مشکل دیابت هم در خانواده داریم اگه درمانی هست یادارویی معرفی بفرمایید ممنون میشم

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      با متخصص مغز و اعصاب مشورت و نوار عصب عضله گرفته شود

      ممكن است كمكي بكند.

  8. فرناز گفت:

    یا درمان واریس بنا به وصعیت ونوع واریس در فرد به هر روشی بدون برکشت میباشد و کاملا بهبودی حاصل میشود؟برای بیقراری و درد پا در اثر واریس قرصی چیزی هست برای ارام شدن

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      لطفا اول از نقاط واریسی پای خود اینجا یا در واتس اپ 09365066105 برای ما عکس ارسال کنید که با توجه به عکس ها شمارا بهتر راهنمایی کنیم

  9. فرزانه گفت:

    با سلام و احترام من 31 سال دارم و مبتلا به ام اس هستم و ربیف مصرف میکنم. سندرم پای بیقرار هم دارم. اما حدودا 2 ماه هست که روی قسمتهای مختلف پام بصورت عکسی گه ارسال کردم رگهای بنفش و آبی کوچک بوجود میان و تعدادشون هم هرروز زیاد میشوند. این واریس هست؟ درمانی داره؟ من ورزش یوگا انجام میدم و ایستادن طولانی هم ندارم. ممنون

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      این رگ هارا میتوان جز واریس های عنکبوتی محسوب کرد اما این میزان که در عکس ها نمایان است خیلی اندک هستن و نگران کننده نیستن میتوان گفت طبیعی هستن و در بدن هر فرد میتوان چند رگ مانند اینها پیدا کرد
      فعلاجای نگرانی نیست ورزش کنید تحرک داشته باشید و مایعات بیشتری مصرف کنید اما اگر این رگ های در مدت زمان کوتاهی خیلی پیشرفت کردند مجدد با ما تماس بگیرید

  10. السا گفت:

    لام . من حالا تو نهمین ماه بارداری هستم
    و حالا 9 ماه دچار بی قراری پا هستم. احساس خزش چیزی تو پام همش باید تکون بدم احساس بی قراری شدید بیشتر در مچ پام و اغلب دستامم درگیر میکنه . خیلی شدید شده قبلا فقد شب موقع خواب اذیتم میکرد ولی حالا مداوم شده و هم شب هم روز نمی تونم بخوابم و حالا من دوشب و دو روز نخوابیدم
    دارم دیونه میشم نمی حتی نمی تونم دراز بکشم دکتر رفتم و بهم قرص آرامبخش دادن و قرص بیتامین ب اما اثر نداشت کم خونی ندارم ……

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      سندروم پای بی قرار یک مشکل عصبی هست که باید با یک متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید و چون در دوره بارداری هستین شاید کمی برای درمان شما محدودیت داشته باشند اما به هر حال میتوانند شمارا بهتر راهنمایی کنند

  11. شقایق گفت:

    سلام عرض شد دختر۲۳ ساله هستم تقریبا دوماهه در پاهام مخصوصا از مچ به پایین مخصوصا در طی شب همش احساسه گزگز دارم و همش پاهامو‌تکون‌میدم موقع خواب درحدی که چند بار وقتی خواب بودم از خواب بیدار میشدم از بس پاهامو تکون میدادم موقع خواب دردم تشدید میشد و‌وقتی چهار زانو‌میشینم‌کل پاهام احساسه گزگز خواب رفتگی‌میکنم
    ایا مشکل من سندروم پای بی قراره؟باید چیکارکنم؟

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      علائمی که میفرمایید به سندروم پای بی قرار نزدیک است بهتر است با یک متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید

  12. گل نرگس گفت:

    سلام. من چند سالی هست پادرد دارم . رگهای ریز بنفش روی برخی قسمت پا هست ولی خیلی ظریف. نمی دانم پادردم به خاطر واریس یا نه؟ آزمایش قند و ویتامین دی و … دادم سالمه خدا شکر. کل پام درد میکنه بعضی موقعه یه قسمتش بیشتر .دست میزنم انگار ضربه بهش وارد شده دردش اینطوری. از پله ها که عاجزم بالا برم . پشت ساق پام انگار رگش کشیده باشه . کف پام درد میکنه. وقتی صبح از خواب بیدار میشم پام روی زمین میزارم احساس درد بیشتری در کف پام دارم . بعضی موقع بیقراره که شبها شده که پام تکان میدم تا میخوابم . مچ پا وقتی می چرخونم بعضی موقع صدا میده.وقتی راه میرم مخصوصا سراشیبی پاهام انگار نمی تونم من بکشه.انگار نیرو نداره و احساس خستگی شدید میکنم. تشکر

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت بخیر

      به نظر نميرسد مشکل عروقي مطرح باشد
      با روماتولوژيست مشورت كنيد

  13. r گفت:

    سلام عرض شد احوال شریف؟ جناب دکتر بنده تقریبا این علائم و از سن ۱۰ سالگی داشتم تا به الان یعنی تا ۱۸ سالگی که البته ناگفته نماند که طی این مدت تو دوره کوتاهی قطع شد اما بعدها با علائم شدیدتر سراغم اومد …اوایل برای اینکه از این مشکل خلاص شم دستمال کاغدی خیس رو گلوله می کردم و لایه انگشتای پام قرار می دادم اما بعد ها این عادت و ترک کردم اما از شدت بیماری کاهش پیدا نکرد این اواخر یعنی از ۱۶سالگی تا۱۸ تشدید پیدا کرده بود ..یک روش دیگه رو در پیش گرفتم اونم آب سرد بود یعنی هرشب پاهامو قبل از خواب آب سرد می زنم حتی در اکثر مواقع هرشب بالغ بر بیست دفعه من از خواب بلند میشم تا پاهامو آب بزنم این مورد در شب بیشتر اتفاق میفته ولی در محیط های تنگ مثله نشستن پشت میز یا وقتی جوراب می پوشم تمایل عجیبی به تکون دادن پاهام دارم …بنده حتی به دکتر هم مراجعه کردم منتها از بی تدبیری شون فرموندند این بیماری اصلا وجود نداره ….تو ایام کرونا این سندروم تشدید پیدا کرده ،تایم خوابم بهم ریخته یعنی در بعضی مواقع شده بخاطر پاهام تا ۱۱ صبح بیدار بمونم و بعد بخوابم اونم با سختی…من با توجه به این شرایط خاص که ایجاد شده نمی تونم درمانگاه برم و البته ناگفته نماند پدر بنده هم به این سندروم مبتلا هستند اما با دوز خیلی کمتر…ممنون میشم اگر یک راهکاری ارائه بدین واقعا دیگه کلافه شدم

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت بخیر

      اين علائمی که میفرمایید علائم سندرم پاي بيقرار است.
      بهتر است با متخصص نورولوژي مشورت كنيد.

  14. سعید گفت:

    سلام .من سالهاست از بيقراري پا رنج ميبرم به حدي كه احساس ميكنم بايد به شدت حركت بدم پاهام رو .در واقع انگار نيروي عجيبي در پاهام هست و وقتي تموم ميشه انزژي زيادي از من ميگيره راهنماي ميخواستم و تا بحال به دكتر مراجعه نكردم

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت بخیر

      این علایم میتواند نشانه های سندروم پای بی قرار باشد،بهتر است با یک متخصص مغزواعصاب مشورت کنید

  15. ریحانه گفت:

    سلام من ۲۸سالمه در ماه هفت بارداری دوم هستم
    تقریبا دوماهه ک هیچ شبی نتونستم بخوابم بخاطر پرش پا و بازوهام
    از دوازده شب این مشکلم شروع میشه تا هفت و هشت صبح
    یکسره محبورم بیدار بمونم و این بی خوابی و خواب عمیق نرفتن منو از زندگی سیرم کرده
    بینهایت عصبی شدم
    ارزومه فقط یک شب بدون اینکه درد بکشم بدون اینکه بیدار بشم بتونم تا صبح بخوابم
    سه سال پیش عمل بایپس معده انجام دادم
    در حال حاضر یک قرص کلسیم ی ویتامین مخصوص بارداری ی قرص اهن ی پودر منیزیم و یک شب درمیان امگا۳میخورم ولی هیچ فایده ای ندارن
    خواهش میکنم اگر راهکاری دارید منو راهنمایی کنید

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      نچه لازم است به شما داده شده
      بنظر ميرسد بيشتر مشكل شما جنبه عصبي داشته باشد.
      حوصله كنيد بعد از زايمان رفع خواهد شد.

  16. مرضیه گفت:

    سلام
    از وقتی یادم میاد پاهام شبها شروع به مور مور شدن و اخساس ناخوشایندی میکنه که اجازه خواب بهم نمیده
    قبلا با گذاشتن یک شی سنگین روی پام میخوابیدم و حالا با بستن یک روسری محکم آرامش کمی کسب میکنم و میخوابم د اکثر مواقع پای سمت چپ این بی قراری دارم
    حدود ۴ماه میشه زایمان کردم ماه آخر بارداری و دقیقا بعد اط سز یک پاهام سمت راست باد کرد که تشخیص dvt دادن و تا یک هفته زالربان و آنوکسپارین مصرف کردم بعد از مرخصی از اونجایی که هیچ ادمی نداشتم و ورم پاهام فقط همون شب بود پش دکترهای دیگه دوباری سونو دادم که گفتن تشخیص بیمارستان اشتباه بوده !
    و من داروهام قطع کردم!
    سوالم اینست که ایا به نظر شما بیمارستان dvtاشتباه تشخیص دادن!
    و اینکه جدیدا درد پاهم بیشتر شده در شب یک دو ساعتی!
    ایا درمانی دارم برای سندروم علت چی میتونه باشه،

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت بخیر

      نميتوانیم در مورد سوال شما نظر خاصی بدهم.

      مشكل سندرم پاي بيقرار معمولا تحت نظر متخصص نورولوژي درمان ميشود.

  17. کدنویس گفت:

    سلام. خسته نباشید من موقع خواب مخصوصا در شب پاهامو تکون میدم و بهم احساس آرامش میده و راحت میخوابم. میخواستم بدونم که این مشکل میتونه سندرم پای بیقرار باشه؟ خیلی ممنون میشم جواب بدید.

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      این مواردی که فرمودین میتواند از علائم سندروم پای بی قرار باشد،بهتر است با یک‌ متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید

  18. امامقلی اسماعیلی سده گفت:

    مدت زیادی است موقع خواب کف پاهایم با نوک انگشتان پاهایم میسوزد واز تو انگار مذاب توشون ریخته شده وموقع خواب بایدکف پاهایم را روی سطح خنک بگذرام تا سرد شود تا خوابم ببرد ودر زمستان وتابستان باید پاهایم از رختخواب بیرون باشد لطفا راهنمایی کنید

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت شما بخیر

      اين علامتها بيشتر بعلت اختلال اعصاب ريز سطحي ايجاد ميشود كه به ان نوروپاتي محيطي ميگويند.
      توصيه ميكنم با متخصص مغز و اعصاب جهت مشورت و گرفتن نوار عصب عضله مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *