بیماری DVT (لخته شدن خون در وریدهای عمقی) و آمبولی ریه از مهمترین مشکلات عروقی و از علل شایع مرگومیر محسوب میشود.
از نظر آماری یک نفر در هر ١٠٠٠ بزرگسال به دی وی تی مبتلا میشوند. این رقم با درنظرگرفتن کل جمعیت عدد بسیار بالایی است. شیوع این بیماری در بیماران بستری در بیمارستان بسیار بالاتر است.
آگاهی جامعه از بیماری و روشهای پیشگیری از آن میتواند به میزان قابلملاحظهای از ابتلا به این بیماری خطرناک کم کند.
dvt چیست؟
لخته شدن خون در رگهای عمقی اصلی را اصطلاحاً ترومبوز ورید عمقی یا بهاختصار DVT میگویند. وقتی تودهای از خون در یکجا گیر کند، کم، کم از حالت مایع به جامد تبدیل و لخته به وجود میآید. لخته ورید عمقی معمولاً در وریدهای ساق و ران تشکیل میشود ولی هر جای دیگر بدن مانند وریدهای شکم و مغز هم ممکن است دچار لخته شود.
تاریخچه DVT
در تاریخچه پزشکی اولین بیمار شناخته شده دی وی تی به تاریخ ۱۲۷۶ میلادی برمیگردد، رائول پینهدوز جوانی که دچار لخته و تورم شدید در یک پا میشود. شدت تورم و درد به حدی بود که رائول را از فعالیت روزانه و کار بازمیدارد.
آن موقع درمان شناخته شدهای برای بیماری وجود نداشت و رائول ماهها در مقبره king louis بست مینشیند تا با استفاده از قدرت مذهبی این مقبره بهبود یابد ولی بعد از اینکه قوزک پایش دچار زخم میشود بهناچار مقبره را ترک میکند.
فهرست موضوعات
علائم DVT
۴ مورد مهم از علایم DVT در پا را بهخاطر بسپارید.
- درد پا:
معمولاً از پشت ساق شروع میشود. بیماران معمول درد ساق پا را بهصورت گرفتگی عضله ساق پا توصیف میکنند.
- تورم:
ورم از مچ پا شروع و به بالاتر سرایت میکند و معمولاً در یک پا مشاهده میشود.
- قرمزی و تغییر رنگ پوست پا
- احساس گرمی در پای مبتلا
تب خفیف، بیحالی، خستگی، بیاشتهایی و ضعف از علائم عمومی دیگر بیماری هستند.
درد ناگهانی در ساق پا که با گذشت زمان رفع نشود و بلکه کم، کم ورم پا هم به آن اضافه شد میتواند زنگ خطری برای بروز لخته خون در سیاهرگهای عمقی (deep vein thrombosis) باشد که بهاختصار DVT گفته میشود. DVT عارضهای بسیار جدی است که باید سریعاً به پزشک مراجعه شود و اغلب در وریدهای عمقی ساق پا بروز میکند.
به دنبال شکلگیری لخته در ورید ساق پا ممکن است در وریدهای ران و لگن هم لخته تشکیل شود و در نهایت باعث انسداد در مسیر جریان خون گردد. لخته یا ترومبوز خون در وریدهای عمقی ساق موجب درد و تورم عضلات پشت ساق میشود که در لمس متوجه گرم بودن عضلات پشت ساق میشویم.
اطلاع از علائم DVT میتواند کمکی برای نجات یک زندگی باشد. وجود نشانهها بایستی جدی قلمداد شود و هر چه زودتر برای معالجه اقدام صورت گیرد.
در ویدئو زیر علائم بیماری dvt را بیان میکنیم:
علل بروز DVT
دلایل مختلفی باعث ایجاد لخته در پا میشوند. این اختلال در برخی افراد زمینه ارثی دارد. بهعلاوه احتمال بروز لخته خون در شرایط خاص مثل بستری شدن طولانی مدت و بی تحرکی، سابقه قبلی ابتلا به DVT، ابتلا به برخی انواع سرطان و نیز داشتن رگهای واریس بیشتر میشود.
همچنین بعد از عملهای جراحی بخصوص عمل تعویض مفصل زانو و لگن خطر DVT افزایش مییابد. در افرادی که در ادامه ذکر میکنیم همیشه نگرانی از بروز لخته در عروق عمقی وجود دارد.
- چاق
- خانمهای باردار
- سالمندان
- مبتلایان به بیماری قلبی
- خانمهایی که از قرص پیشگیری از بارداری استفاده میکنند.
تشخیص dvt
تشخیص لخته با روشهای تشخیصی و آزمایش خون انجام میشود.
وقتی پزشک مشکوک به لخته است معمولاً از سونوگرافی کالر داپلر وریدی برای بررسی احتمال DVT استفاده میکند. در ضمن ونوگرافی هم روشی دیگر برای تعیین وجود یا نبود لخته است در ونوگرافی ماده حاجب تزریق میشود.
از تستهای آزمایشگاهی متداول در تشخیص لخته تست D-dimer است. این تست بهصورت اورژانسی انجام شده و نتیجه آن در دو ساعت مشخص میشود.
بیشترین داروهایی که در درمان لخته خون وریدی dvt به کار برده میشوند، داروهای ضد انعقاد یا رقیق کنندههای خون هستند.
عوارض و خطرات بیماری دی وی تی
آمبولی ریه خطر بزرگ و حادی که بیمار مبتلا به dvt را تهدید میکند.
آمبولی ریه چیست؟
به کنده شدن لخته از رگهای پا و حرکت آن به سمت بالا و گیرکردن آن در عروق ریه اصطلاحاً آمبولی ریه گفته میشود. به همین دلیل تشخیص بهموقع و درمان DVT اهمیت حیاتی دارد. از بیمار و همراهان خواسته میشود در صورت بروز هرگونه تغییر در حال عمومی بیمار، پزشک را مطلع کنند.
علائمی که هشداری برای بروز آمبولی است عبارتاند از:
۱- تنگی نفس که ممکن است ناگهانی و یا تدریجی عارض شود.
۲- درد قفسه سینه
۳- ضعف و تعریق شدید
۴- خلط خونی
اگر این علائم در بیمار مبتلا به DVT مشاهده شد بایستی زودتر به مرکز درمانی مراجعه کند.
بیماری dvt پا در درازمدت: سندرم پس از لخته یا PTS
مریم ۳۴ ساله که ۲۷ روز پس از زایمان دچار لخته عمقی پای چپ میشود. با تشخیص dvt بارداری مدت ۱۰ روز در بیمارستان بستری میگردد. این عکس برای دو سال بعد از آن اتفاق است که پای بیمار همچنان تورم دارد. با فعالیت کمی دچار خستگی و درد میشود و مچ پا تغییر رنگ پیدا کرده است.
به این مجموعه علایم که در موارد شدید زخم اطراف قوزک هم اضافه میشود سندرم پس از لخته یا PTS گفته میشود. درمان pts بازکردن رگ لخته شده توسط بالون و استفاده از استنت است.
دکتر اقدسی برای نخستینبار در ایران در سال ۱۳۹۰ جهت رفع این موارد و پیشگیری از بروز زخم و محدودیتهای متعاقب بروز زخم برای بیماران اقدام به بازکردن مسیر رگ لخته شده بهوسیله بالون و استنت نمودند. این روش درمانی در حال حاضر بهتدریج در ایران متداول گردیده است و در بعضی از بیمارستانهای بزرگ از جمله بیمارستان شهید رجایی، بیمارستان قلب تهران و بیمارستان سینا نیز انجام میشود.
پروفیلاکسی dvt چیست؟
پروفیلاکسی همان پیشگیری از DVT است. افرادی که در معرض خطر لخته هستند بایستی این توصیهها را اجرا کنند.
- مصرف مایعات کافی
- فعالیت بدنی متناسب با سن و شرایط عمومی
- استفاده از داروهای ضدانعقاد در موارد ضروری به تجویز پزشک
- پوشیدن جوراب واریس با صلاحدید پزشک
- تحرک کافی در سفر طولانی
- عدم مصرف خودسرانه دارو مخصوصاً داروهای پیشگیری از بارداری
متداولترین نوع “اِدِم” مربوط به نارسایی وریدی مزمن است. نارسایی وریدی مزمن یک بیماری است که دریچههای وریدهای پا را تحتتأثیر قرار میدهد.
درمان dvt چیست؟
طول درمان بیماری دی وی تی
حداقل زمان درمان دی وی تی سه ماه است. در مواردی نیاز به درمان طولانیتر است.
درمان dvt با دارو
مهمترین روش درمانی dvt استفاده از داروهای ضد انعقادی است. داروهای تزریقی شامل هپارین و انوکساپارین و داروی خوراکی وارفارین و دسته دارویی NOAC هستند.
مهمترین عارضه جانبی این داروها خونریزی است که بیمار بهمحض مشاهده علایمی مانند کبودی پوست، خونریزی غیرعادی و مشابه آن بایستی هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کند.
داروهای ضدانعقاد بایستی بهموقع و مرتب مصرف شوند و نباید خودسرانه قطع شوند یا دارو را تغییر داد. هرگونه تغییر در برنامه دارویی نیاز به مشورت با دکتر دارد.
یکی از داروهایی که با تجویز پزشک برای جلوگیری از لخته خون در رگها استفاده میشود قرص آسپرین است.
درمان dvt پا به روش ترومبولیز موضعی CDT
درصورتیکه DVT شدید و وسیع باشد پزشک ممکن است برای تسریع در روند بهبودی، داروی لیز کننده یا حلکننده لخته را بهصورت تزریقی و از طریق کاتترهای مخصوص وارد لخته کند به این نوع درمان CDT گفته میشود. عمل CDT بهتر است در ۲ هفته اول پس از شروع لخته انجام شود ولی ممکن است تا ۲۱ روز پس از آن هم سودمند باشد.
استنت گذاری برای بازکردن مسیر رگ لخته شده در مرحله حاد بیماری به تشخیص پزشک انجام میگیرد و به بهبود بیشتر بیمار کمک میکند. عمل استنت گذاری وریدی ممکن است بلافاصله پس از تزریقات اولیه انجام شود ولی اگر در این مرحله انجام نشود بهترین زمان ۶ ماه بعد است.
فعالیت بدنی و ورزش در بیمار مبتلا به DVT
سابقاً پزشکان با نگرانی از احتمال کنده شدن لخته چندین روز به بیمار توصیه استراحت مطلق میکردند.
امروزه تحقیقات نشان داده که راهافتادن بیمار باعث آمبولی نمیشود و بهتر است در اولین زمان ممکن فعالیت روزمره و بهخصوص پیادهروی شروع شود.
البته در روزهای اول معمولاً بیماران درد دارند و همین موضوع امکان فعالیت را سلب میکند.
مصرف داروی مسکن میتواند با کاهش درد امکان فعالیت معمول روزانه را فراهم کند.
ورزش و فعالیت بدنی سنگین تا ۳ ماه پس از لخته ممنوع است.
جوراب واریس بعد از DVT
در روزهای اول پس از DVT معمولاً درد در حدی شدید است که بیمار قادر به پوشیدن جوراب نیست. بعد از آن در صورت وجود تورم در پا پوشیدن جوراب شدت علائم را کم میکند.
درمان ورم پا در سنین مختلف با هم فرق میکند. در واقع تشخیص علت ورم مشخص میکند روش درمان ورم پا چه باشد.
درمان رگهای واریسی بعد از DVT
امکان ایجاد رگهای واریسی بعد از dvt وجود دارد. پوشیدن جوراب واریس ممکن است مفید باشد. واریسهای بعد از dvt نیاز به معاینه دقیق دارند اگر به علت تخریب کامل رگهای عمقی این واریسها تنها راه برگشت خون باشند درمان آنها به صلاح نیست.
کرونا و لخته شدن خون
از شروع بیماری کرونا حدود سه سال میگذرد و از همان اوایل اپیدمی، این فرض مطرح شد که کرونا میتواند باعث لخته خون شود.
از عوارض مهم کووید ۱۹ افزایش انعقاد پذیری خون است یعنی احتمال ایجاد لخته در بیماران مبتلا به کرونا بیشتر میشود به همین خاطر در موارد خفیف بیماری توصیه به مصرف بیشتر مایعات و تحرک مناسب در حد پیادهروی روزانه است و در همین حد هم برای پیشگیری کفایت میکند.
در موارد شدیدتر بیماری کووید ۱۹ و یا وجود بیماریهای زمینهای دیگر در فرد مبتلا، پزشک معالج ممکن است از داروهای ضد لخته مثل آمپول زیرجلدی کلگزان استفاده کند. لازم است تجویز پزشک به طور دقیق عمل شود و گاهی ممکن است به تشخیص پزشک این تجویز هفتهها ادامه یابد.
همان طور که در ابتدای این مقاله مطرح شد؛ واریس احتمال بروز لخته خون را بیشتر میکند پس یکی از روشهای پیشگیری از dvt درمان بیماری واریس است.
چطور میشود لخته خون را کنتلر کر که بالا نرود و و حرکت نداشته باشد
سلام وقت بخیر
پوشيدن جوراب طبي مصرف داروي ضد انعقاد و پياده روي باعث كنترل لخته و پيشگيري از انتشار بيشتر آن ميشود
با سلام. من قبلا آمبولی DVT داشتم و از همان موقع پایم کمابیش تورم داشت اما الان بعد از گذشت هفت سال شدت تورم داره روز بروز بیشتر میشه. ضمنا چون مشکوک به DVT دوباره بودم سونوگرافی انجام دادم و این پاسخ سونوگرافی است:
تصویر لنف با نودهای متعدد با نمای Reactive در ناحیه ایگنورال راست به ابعاد بزرگترین 7*29 میلیمتر دیده میشود
با تشکر ضمنا بیشترین تورم درناحیه رگهای پشت ساق پا میباشد.
مشخصات: مرد 43 ساله دارای کمی اضافه وزن
بنظر ميرسد شما دچار عوارض لخته مزمن شده ايد كه بصورت تورم سنگيني تغيير رنگ قهوه اي بروز ميكند حضورا مراجعه كنيد
سلام من در 16 سالگی دچار dvt شدم خداروشکر لخته از بین رفته.ولی دچار واریس شدید شدم خیلی ناراحتم.الان20 سالمه
میخواستم ببینم در کرج مرکزی هست که برم برای درمان واریس پام خیلی خیلی ورم کرده و کبود شده. لطفا اگه در کرج مرکزی هست بهم بگین.ممنون
در زمينه لخته بهتر است براب درمان رگهاي واریسی پا اقدامي انجام نشود حالت جبرانی دارند.
باسلام وخسته نباشید…
سال۱۳۹۰مبتلا به dvtدر ناحیه ساق پای راست گردیده وبه مدت ۱۱روز در بیمارستان بهشتی همدان بستری شدم.تا مدت ۲ سال از داروی وارفارین وجوراب استفاده کردم وبعد از آن استفاده از دارو نامنظم وگاها قطع شد …متاسفانه چند وقتی است مجددا درد در ناحیه ساق پا پیدا نموده ام چاره کار من چیست؟؟ضمنا بنده شغلم کارمندی بانک بوده و تحرک کم واسترس زیادی دارم
سلام- نیاز هست حضوری تشریف بیاورید و اول در کلینیک دکتر شما را سونوگرافی کنند. سپس طبق نتیجه سونو روش درمان مناسب پیشنهاد شود. در بیمارستان مدائن روزهای یکشنبه ویزیت انجام می شود . توصیه می کنیم یک هفته زودتر وقت بگیرید و بعد تشریف بیاورید.
باسلام برای بار دوم DVTشدم دکتر قرص اکسابین برای همیشه گفته مصرف کنم آیا امکان داره بعداز مدتی اکسابین را بانظر پزشک قطع کرد اولین بار سال 82DVTشده بودم دفعه دوم ده روز پیش
سلام. احتمالا شما سالها باید دارویتان را مصرف بفرمایید.
پدرم یک ماه دچار dvtپای چپ شده و حدود یک هفته بستری بوده الان دکتر گفته تا شش ماه باید با عصا راه بره و هیچ فشاری به پای چپش وارد نشه.درحالی که شما فرمودید پیاده روی خوبه.حالا پدر من واقعا باید چیکار باید با دو تا عصا راه بره یا لازم نیست؟
از نظر dvt بيمار بايد تحرك داشته باشد.
نص صريح گايد لاين ACCP 2016 ميگويد
تحرك و امبولاسيون سريع بعد از dvt نه تنها باعث امبولي نميشود بلكه از propagation لخته جلوگيري ميكند.
سلام خسته نباشید من 31 سالمه هفته پیش تشخیص لخته خون در عروق سطحی پا دادن من حدود 6 سال قرصlضد بارداری استفاده کردم و تو همون هفته 5 ساعت پرواز هوایی داشتم دکتر آسپرین و امپول انوکساپارین تجویز کرد میخواستم بدونم احتمال داره دوباره این لخته بوجود بیاد و اقدام بعدی باید چکار کنیم.باتشکر
سلام، بله امکان مجدد بروز لخته خون در پا برای شما وجود دارد. قرص ضد بارداری و کلا هورمون درمانی این احتمال رو افزایش می دهد. توصیه می کنم جهت معاینه حضوری و بررسی تشریف بیاورید. با اقداماتی می شود خطر بروز لخته خون را کاهش داد.
سلام
34 ساله و از سال 84 مبتلا به بیماری وگنر هستم که باعث dvt در پای راستم شده، چندین نوبت وارفارین و هپارین دریافت کردم اما چون ریه ام هم درگیر شده باعث هموپتزی میشه، الان 2 هفته است که سر انگشت پام گزگز میکنه و در پیاده روی و سرپا ایستادن درد میکنه
میخواستم بدونم از چیه؟
و راه درمان شما چیست؟
یماری وگنر یک التهاب عروقی مزمن یا واسکولیت است که می تواند ارگانهای مختلف از جمله کلیه اعصاب محیطی ریه را درگیر کند. بيماري وگنر يك نوع التهاب عروقي مزمن يا واسكوليت است كه ميتواند ارگانهاي مختلف مانند كليه اعصاب محيطي ريه را درگير كند.
اگرچه سابقا بيماري سختي محسوب ميشد امروزه بيماري وگنر با درمانهاي جديد كنترل ميشود.
گز گز و درد سر انگشتان ممكن است علامتي بر درگيري اعصاب محيطي باشد كه البته تشخيص ان با پزشك معالج روماتولوژيست است.
در التهابات عروقي مانند وگنر احتمال لخته شدن خون در رگهاي عمقي يا همان dvt و حتي بروز آمبولي ريه وجود دارد. كه در شما هم ايجاد شده است.
معمولا براي پيشگيري از بروز لخته مجدد توصيه مسشود از داروهاي ضد انعقاد يا ضد لخته استفاده شود از ميان اين داروها ميتوان وارفارين هپارين انوكساپارين و ريواروكسابان رانام برد.
با توجه به اينكه شما درگيري ريه هم داريد و دچار هموپتيزي شده ايد بايد با مشورت پزشك روماتولوژيست و بنده بررسي كنيم ايا نياز به تعبيه فيلتر براي پيشگيري از آمبولي ريه احتمالي ميباشد يا خير ؟ پس به شما توصیه می کنیم برای بررسی این مورد مشاوره حضوری تشریف بیاورید.
سلام اقای دکتر تر خدا جوابم بدید کسی که dvt پای چپ داشته حتما امبولی ریه میگیره
سلام به دنبال دی وی تی حتما امبولی اتفاق نمی افتد. درمان بموقع برای پیشگیری از آمبولی ضروری است.
با سلام
من از بیماران شما هستم. ۲۹ ساله، سابقه dvt در پای چپ و در حال حاضر واریس هر دو پا. برای من داروی اکسابین تجویز کردهاید و استفاده از جوراب و ورزش.
۱- آیا داروی اکسابین اثر منفی خاصی ندارد که نیازمند رعایت موارد دیگری باشد؟ آیا در حین مصرف داروهای معمول (قرص ماشین، سرماخوردگی، …) را میتوان استفاده کرد؟
۲- آیا اهدای خون اثر منفی در هنگام مصرف دارو دارد؟
۳- آیا استخر، سونای گرم و خشک و حوضچه آب سرد اثر مفید بر واریس دارند یا مضرند؟
با تشکر از شما
داروی اکسابین خطر احتمالی خونریزی دارد. لذا اگر دچار کبودی وسیع در پوست یا قرمز شدن ادرار یا سیاهی مدفوع ، خواب آلودگی یا گیجی شدید و غیر عادی شدید ممکن است خونریزی باشد لازم است بالافاصله به اورژانس مراجعه کنید. اکسابین با موادغذایی و داروهای سرماخوردگیی معمول تداخلی ندارد
با سلام من در تاریخ هشتم شهریور ماه امسال دچار بیماری DVT گردیدم و پس از شش روز بستری با ریواروکسابان از بیمارستان ترخیص شدم ، لیکن تا این تاریخ همچنان مشکل و بیماریه بنده حل نشده و طبق آخرین سونوگرافی کالر داپلر مورخ سوم مهر،عروق عمقی همچنان بسته میباشند و مضافن عروق سطحی نیز درگیر شده و دارای لخته میباشند.آیا پس از گذشت این مدت نباید آثار بهبودی در اینجانب حاصل میشد؟اگر این روند ادامه داشته باشد چه باید کرد؟ با سپاس و تشکر پیشاپیش از پاسخ شما
سلام لخته پس از مدتی سفت و سخت می شود و این موضوع اهمیتی ندارد . داروی تجویز شده برای پیشگیری از گسترش و عود مجدد لخته است
برای پاسخ به زمان بهبودی نیاز به بررسی حضوری هست لطفا تشریف بیاورید و پس از معاینه می توان ارزیابی کرد
با سلام حدو.د 9روز هستش تو خونه استحرات میکنم ورم پاهم کم شده اما مچ وزانو پاهم ورم داره دکتر تشیخص dvt داده وقرص وار فارین تشیخص داده ایا میتونم کم کم را ه برم یا بشینم . و چند روز باید استحرات کنم . با تشکر
سلام. جوراب طبی را حتما بپوشید و با جوراب راه بروید.
باسلام ۳۶ الان به مدت۱۳ سال که dvt دارم در سطح وسیع و دلیل ان هنوز مشخص نشده است طبق دکتر اینجانب که سرکار خانم کلانتری در شهر کرمان بودن تشخیص دادن هیچ راهی برای درمان نیست و همیشه باید وارفارین بخورم لذا لازم به ذکر است در سال دوسال بیماریم دوبار بستری شدم. باوجود این مشکلات واریس اینجانب قابل درمان است البته من جوارب واریس میپوشم ولی رگهای رو شکم واریس گرفتم ایا قابل درمان است
سلام وقت شما بخیر
به این صورت نمیتوان نظر قطعی اعلام کرد،بهتر است برای بررسی بهتر کامل تر حضورا مراجعه بفرمایید.
برای تعیین وقت به واتس اپ 09365066105پیام ارسال کنید.
باسلام و خداقوت.من یک ماه پیش همراه با بیماری کرونا دچار ترومبوز در پای چپم شدم از ۵ قسمت.یعنی از بالای ران تا مچِ پا ایجادِ ورم و دردشدید و تب و لرز و صورتی شدنِ موضعی شده.دو بار از زالو استفاده کردم که یکم باعث بهبودی شد ولی هنوز درد و ورم وجود داره و میخوام بدونم آیا راهی وجود داره که بطورِ ریشه ای درمان بشه؟ ممنون از اختصاص وقتتون.
سلام وقت بخیر
به این صورت نمیتوان نظر قطعی داد توصيه میکنم بصورت حضوري برای بررسی بیشتر تشریف بیاورید.
برای تعیین وقت و اطلاعات بیشتر لطفا با واتس اپ 09365066105تماس بگیرید.
سفت شدن رگ دست در جمعه ۳ بهمن ۹۹
سلام بعد از تزریق سرم پشت دستم اول درد داشتم بعد یک هفته دیدم که رگ دستم سفت شده الان ۲۰ روزه یکم کمتر شده ولی هنوز سفت است لطفا راهنمایی یا اگر دارویی هست تجویز بفرمایید
سلام وقت بخیر
نگران نباشید بمرور رفع خواهد شد
اگر خيلي حساس هستین حضورا برای ویزیت تشریف بیاورید.
برای تعیین وقت با واتس اپ 09393027297تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر،همسرم ۳۵ سال سن داره و اهل کرمانشاه.نظامی و در زاهدان مشعول به خدمت بود.شش سال پیش در سن ۳۰ سالگی بعد از یک رانندگی طولانی مدت پا درد شدیدی داشت که به مدت یک هفته تشخیص ندادند تا اینکه علت درد دی وی تی تشخیص داده شد و ده روز بستری در بیمارستان و تزریق هپارین و بعد هم مدت دو سال تقریبا وارفارین مصرف کرد و بعد دو سال قطع کردند.و دیگر دارویی مصرف نمیکنه اما حالا بعد از شش سال ورم پایش(پای چپ) خیلی زیادی و پوشیدن پوتین و سرپا ایستادن خیلی براش مشکل شده و روی پایش زخم ایجاد میشه و گاهی هم خارش.تا حالا جوراب واریس استفاده نکرده.اقای دکتر خواهش می کنم میشه راهنمایی کنید باید چکار کنیم؟چه جورابی باید خریداری کنیم؟و اینکه ایا تاثیری داره؟ممنون میشم جواب دهید،
سلام وقت شما بخیر
دكتر اقدسي پيام شما را مطالعه و فرمودن که به این صورت نمیتوان نظر قطعی داد توصيه كردن بصورت حضوري توسط همكارشان دكتر صراطي معاينه دقيق انجام شود.
ایشان شمارو معاینه میکنند و نتیجه رو به دکتر اطلاع میدهند،و اگر کار اورژانسی بود یا نیاز به درمان خود دکتر اقدسی انجام خواهند داد.
برای تعیین وقت دکتر صراطی به واتس ا09393027297عکس ارسال کنید.
با سلام پدر من ۶۳ ساله بر اثر تصادف مچ پای چپ شکست عمل پیچ و پلاک شد پا متورم شد خون در پا شکم لگن لخته کرد بعد خونریزی سر قطع نشد مجبور ب عمل جراحی هماتوم سابدورال شد بعد ب خاطر این موضوع دارو نتونستن برا لخته پا استفاده کنند فیلتر گذاشتن در ران پای راست الان بعد ده روز درد تیر کشنده و ناگهانی در ناحیه کمر و باسن سمت راست دارند آیا مشکل دارد؟سپاس از شما
سلام وقت شما بخیر
مراجعه بفرماييد به بيمارستاني كه فيلتر گذاشته اند
از قول من بفرماييد ازمايشات و سونوگرافي بررسي احتمال لخته مجدد انجام شود.
با سلام : حدود يك سال است مبتلا به dvt شده و در سه نوبت سونوگرافي دابلر رفته و دكتر م قرص زالربان (ريواروكسابان)20 تجويز نموده است نسبت به اوايل لخته خون كاهش يافته ولي در دابلر نوبت سوم علائم واريس مشاهده ميگردد ! ضمنا" جوراب واريس ساق بلند از اوايل مي بوشم. به نظر جنابعالي براي رفع واريس و كلا" dvt و مصرف قرصهاي رقيق كننده كه كم خطر هم نيستند ، چكار كنم؟ با تشكر
– نیاز هست حضوری تشریف بیاورید و اول در کلینیک دکتر شما را سونوگرافی کنند. سپس طبق نتیجه سونو روش درمان مناسب پیشنهاد شود
سلام . من یک پام ورم کرده .وقتی پام برای مدت کوتاه بسته باشه ( چهار زانو می شینم ) زانوم را که باز می کنم دردی پشت زانو و بغل زانو حس می کنم (زیاد) . این ورم گوده گزار نیست . قرمزی . سفتی . گرمی هم ندارد . می تواند علایم ایجاد dvtباشد
خیر اینها از علائم لخته خون یا دی وی تی نمی باشد .
به یکدکتر ارتوپد مراجعه کنید .
سلام وقت شما بخیر
خیلی بعید است که لخته باشد
بهتر است برای اطمینان خاطر در مرکز ما توسط همکارم دکتر صراطی به صورت حضوری معاینه شوید
ایشان شمارو معاینه میکنند و نتیجه رو به ما در میان میگذارند
برای تعیین وقت دکتر صراطی به واتس اپ 09365066105پیام ارسال کنید
سلام
من حدود ۲۰ سال پیش بقدری آمپول دیازپام درون سیاهرگهای دست و پام زدم که تمام وریدهای اندامهایم سوخت و نابود شد.
الان نزدیکه ۶ الی ۷ ساله که دیگه دیازپام نمیزنم
یعنی دیگه رگ نداشتم
بعد از ۷ سال هنوز وریدهای سطحیم باز نشدند،
از بابت نداشتن این وریدها ناراحت نیستم مشکلی هم ندارم فقط اگر یک وقت دسترسی سریع به وریدهام لازم باشه و آدم اکسپرت نباشه چکار کنم؟
آیا دارویی هست که بتواند وریدهای من را باز کند؟
ممنون از پاسخگوییتان
سلام وقت بخیر
کار خاصی نیاز نیست انجام دهید فقط ورزش را حتما در برنامه روزانه خود داشتیه باشید ،مداوم ورزش کنید
مشاهده لخته خون دراول بارداری در دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 8 ماه پیش) در دسته لخته خون در پا
سلام وقتتون بخیروخسته نباشیدمن هفته سوم چهارم بارداریم هستش ولخته خون ازم خارج شدعلتش چی هست ممنون میشم توضیح بدید
سلام وقت شما بخیر
لطفا هرچه سریعتر و بصورت اورژانسی به پزشک زنان مراجعه کنید
سلام
من مشکل معده داشتم و معده ام درد می گرفت از اونموقع اصلا امکان رژیم و کمتر خوردن رو ندارم بایستی کامل بخورم تا کامل سیر بشم یه مدتی بود که یکسری لک های قرمز پشت پام بیشتر میشد به این صورته که قرمز متمایا به کبود هست و سطح پوستم رو گود کرده
الان تو قسمت پام بیشتر شده و حالا قسمت داخلی بازو و دور کمرم ایجاد شده مثل واریس رگ عنکبوتی هم نیست حالت فرو رقتگی تو پوست ایجاد کرده
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام وقت شما بخیر
بهتر است بصورت حضوري با متخصص داخلي مشورت کنید
سلام روز خوش.اقای دکتر در حین فنر گذاشتن در ورید تو اطاق عمل ورید دوباره بررسی میشه یعنی مثل سرخرگ که انژیوگرافی میشه ایا دوباره بررسی میشه یا به سونوگرافی داپلر از قبل اکتفا می شه.ممنونم
سلام وقت شما بخیر
قطعا قبل از درمان نهايي بررسي كامل انجام ميشود
سي تي يا ام ار ونو گرافي انجام و مجددا ارزيابي باليني ميشود.
اگر قرار قطعي به تعبيه استنت وريدي بشود در اتاق انژيو هم محدد ونوگرافي كه مشابه انژيوگرافي شريان است انجام ميشود.
در نيمي از موارد براي دقت عمل بيشتر و تصميم گيري دقيقتر IVUS هم بعد از ونو گرافي انجام ميشود. كه در واقع سونو گرافي داخل رگي است تا بتوانيم با دقت بيشتر جزئيات را بررسي كنيم.
و نهايتا اقدام به استنت وريدي ميكنيم.
به همين دليل استنت گذاري وريدي زمان طولانيتر از استنت شرياني نياز دارد.
با توجه به مصرف وارفارین برای یه مدت 2سال پزشک متخصص قلب بعد از انجام آزمایشات و سونوگرافی،گفتند که نیازی به مصرف ندارین ،حدودیک سالی هست قرص را قطع کردم، تازه مجددا احساس درد در ناحیه کشاله ران چپ احساس میشه باتوجه به سنوگرافی وازمایس دی دایمر،دکتر قلب گفته که نیازی به مصرف وارفارین نیست ،چکار کنم
سلام وقت شما بخیر
توصیه میکنم که با دکتر صراطی ویزیت حضوری داشته باشید و مشورت کنید برای تعیین وقت با واتس اپ 09365066105 تماس بگیرید
باسلام من فردی 42 ساله هستم 2سال پیش رگ های عمقی ران زاستم dvt شد و پس از داپلر رنگی که گرفتم در بیمارستان امام حسین ملایر بستری شدم ودر چند روزی که بیمارستان بستری بودم هپارین ووارفارین مصرف کردم ومرخص شدم وتا نه ما تحت نظر بودم وارفارین مصرف میکردم ودکتر بعد نه ماه داروها رو قطع کرد حالا بعد دو سال پاهام هنوز ورم داره ولی درد نداره میخواستم ببینم رگ پاهام باز شده یا نه ممنون دکتر
سلام وقت شما بخیر
اینگونه نمیشود نظر قطعی داد بهتر است بعد از بهتر شدن وضعیت کرونا حضورا برای ویزیت تشریف بیارورید
تلفت هماهنگی
021-22819276-7
سلام وقت به خیر جناب دکتر
من 26 سالمه ، سال 90 یک شبه پای چپم ورم کرد و درد شدیدی به همراه داشت با مراجعه به بیمارستان تشخیص ترمبوز حاد ورید DVT به مدت یک هفته بستری شدم و به مدت 4 سال قرص وارفارین ، قرص سولفوریک اسید و قرص آهن مصرف می کردم.
الان اصلا درد پا ندارم ولی ورم پا دارم میخواستم ببینم چی کار کنم ؟
سلام وقت شما بخیر
اینگونه نمیشود نظر قطعی داد بهتر است بعد از بهتر شدن وضعیت کرونا حضورا برای ویزیت تشریف بیارورید
تلفت هماهنگی
021-22819276-7
این قسمتی ک قرمزع ب شدت سفت شده پای مادرمع قبلا میخواس بیاد پیش اقای دکتر ولی نشدفک کنم لخته گرفتع درستع؟ب کبودی ام میزنع اون قسمت
بله لخته شده
لطفا بانداژ پرفشار با عرض ١٥ سانت تهيه كرده و از روی پا تا يك كف دست بالاتر از محل سفت شدن رگ ببنديد بطوريكه انگشتان پا بيرون باشد و هر لايه بانداژ نصف لايه قبلی را بپوشاند شل نبنديد خيلی سفت هم نباشد و شبها باز كنيد – پياده روی بكندورزش و كار سنگين نكند – مايعات بيشتر ميل شود – دارو راهم برايتان نسخه كردم – در اولين فرصت نياز به انجام سونو داپلر وريدی است.
سلام.من توسط دکتر معاینه شدم.۸ سال پیش ترومبوز شدم.الان سیاهرگ ایلباکم حدودی بسته شده.گفتن فنر بزارم.ولی دافلون میخوردم تا حدودی دردمو کم کرده.با توحه به کرونا نمیخام فنر بزارم الان.سه ماه دافلونم تمام شده.تا چند وقت میتونم دافلون بخورم.مرسی
سلام وقت بخیر
فعلا مصرف را قطع کنید ،سه ماه كه نخورديد ميتوانيد مجدد شش ماه مصرف كنيد
سلام.میبخشید کسی که تو سیاهرگ ایلیاکش فنر داره میتونه عمل لگن انجام بده.لگن رو باید بچرخونن.یعنی تعویض مفصل نیست .چرخش لگنه.ممنون میشم
سلام وقت شما بخیر
بله مانعی ندارد
دخترم من ۱۶ سالشه .در پاش لخته ایجاد شده و تشخیص Dvtدادن و گفتن علتش خوردن قرص های استروژن هست و قطع شد.بفرمایید چند وقت دارو باید مصرف کنه تا خوب بشه و اینکه امکان داره باز اتفاق بیفته و بجز دارو درمان دیگه ی میتونه داشته باشه
سلام وقت شما بخیر
به این صورت نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد
توصیه میکنم که توسط یکی از همکاران فوق تخصص کلینیک ما ویزیت شوید ایشون نتیجه را به من اطلاع خواهند داد و در صورت نیاز به انجام هر کاری با حضور خود من انجام خواهد شد
لطفا برای تعیین وقت با واتس اپ 09365066105 هماهنگ کنید
سللم اقای دکتز بنده فتق ناف داشتم عمل گردم هفته بعدش هم ته پام مدت ها بود زیگل بود اون رو هم جراحی کردم از هفته ای که پام جراحی شده یعنی هفته گذشته پام پشت زانوم ورم و درد داره یکم کم میشه اما از بین نمیره نمیتونم پام رو کامل صاف کنم کلا پام سنکینه خون لخته شده یعنی ؟باید چه کتم ممنون میشم راهنمایی کنم مزاحم بشم؟؟
سلام وقت بخیر
نمیتوان نظر قطعی اعلام کرد لطفا سونوگرافی کالر داپلر وریدی از اندام تحتانی در حالت ایستاده به منظور بررسی وضعیت ترومبوز احتمالي ورید هاي سطحي و وريدهاي عمقي انجام و جواب را در واتس اپ 09365066105 ارسال بفرمایید
عکسی ک مشاهده میکنید خیلی پشت پام سفت شده یکمم درد دارم البته الان کمتر شده
احتمال لخته است امروز بایستی مراجعه داشته باشید
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر آقای دکتر من یه پسر عمو دارم ۲۸ساله که این ۱۱ساله هزارتا کوفت و زهر ماری یا میکشه یا تزریق میکنه که الان این حدود دو هفته است که بخاطر درد پا اونم در ناحیه لگن زمین گیر شده که چند روزی هم بستری بوده که با آزمایشهای مکرر متوجه شدن که پلاکت خونش نزدیک به ۱ میلیونه که میگن خون لخته شده توی رگهاش که اصلا نمیتونه تکون بخوره یعنی شب و روز نداره بخاطر دردی که داره
سلام وقت بخیر
نمیتوان به این صورت نظر قطعی اعلام کرد بهتر است سونوگرافی کالر داپلر وریدی از اندام تحتانی در حالت ایستاده به منظور بررسی احتمال ترومبوز ورید هاي سطحي و وريدهاي عمقي انجام و جواب رادر واتس اپ 09365066105 ارسال بفرمایید
سلام دکتر خسته نباشین پاهای من هر دوتاش ورم داره و دردناک هم هست روی پاهام هم قرمزه چند سال پیش هم دچار شکستی و در رفتگی مچ یکی از پاهام شدم امکان اینکه مبتلا به واریس باشم هست؟
سلام وقت بخیر
نمیتوان به این صورت نظر قطعی اعلام کرد و نیاز به بررسی دقیق تر هست توصیه میکنم توسط یکی از همکاران فوق تخصص کلینیک ما ویزیت شوید ایشان حتما نتیجه را با من در میان خواهند گذاشت و اگر نیاز به انجام درمان بود حتما با حضور خود من انجام خواهد شد
برای تعیین وقت لطفا با واتس اپ 09365066105 تماس بگیرید
سلام من ۱۷ سالمه پارسال دچار مشکل نخایی شدم ۳ ماه بستری بودم و راه نمیرفتم و به دلیل پلاسما فرز اکسس داخل رگ پام گذاشتن و یک هفته بعد دور لوله ی اکسس خون لخته شد و دچار dvt شدم اول هپارین مصرف کردم و موقع ترخیص ریواروکسابان
من الان ۱۰ ماهه ریواروکسابان مصرف میکنم پام هنوز ورم داره و سونو گرفتم گفتن که لخته کوچیک شده ولی هنوز هست
آیا مصرف طولانی ریواروکسابان ضرر ندارد ؟
آیا همین شیوه ی درمان درست است
سلام وقت شما بخیر
برای بررسی بهتر و دقیق تر بهتره که حضورا برای ویزیت تشریف بیارید
سلام.ببخشید نزدیک به ماهه این لکه تقریبا قهوه ای زیر قوزک پام افتاده.
و یه لکه کوچیکتر دو هفتست روی پام افتاده.تقریبا زیاد رانندگی میکنم.
42 سال سن دارم.
ممنون میشم راهنماییم کنید.باتشکر
سلام وقت بخیر
اينگونه لكه ها معمولا بدنبال ايستادن يا نشستن طولاني ايجاد ميشوند و اهميت درماني ندارند.
تحرك بيشتر
وزن كمتر
و بهتراست از جوراب زير زانوي واريس كلاس يك مواقع رانندگي استفاده کنید
دکتر یک هفته پیش شروع شد ، البته زمان زیادی سره پا بودم و بهبود پیدا کرده بود اما دوباره شروع شد
سلام وقت شما بخیر
احتیاطا یک سونو داپلر وریدی انجام داده و جواب را برای ما در واتس اپ 09365066105 ارسال کنید
آقای دکتر خواهش میکنم آزمایش های پیوستی رو مشاهده کنید و نظرتون رو بدین که چقد خطرناک هست؟
سلام وقت شما بخیر
میتواند مساله مهمی باشد بهتر است هر چه سریعتر با پزشک خود مشورت کنید
سلام .شوهرم سه سال dvt داره.اول پا خون لخته کرده بود که در کشاله ران فنر گداشتند .الان امبولی ریه کرده و وارفارین مصرف میکنه روزی دو تا ولی inrاز ۱.۷ بالاتر نمیاد چه دلیلی میتونه داشته باشه .و رژیم غدایی چطور باشه ؟
سلام وقت بخیر
حتما با پزشك خود حضورا مشورت كنيد تا دوز داروي وارفارين را زياد كند
سلام وقت بخیر من چند هفته ای است ک ساق پاهام ورم کرده و داروها هیچ تاثیری ندارن علت ورم رو میخ. استم متشکرم
سلام وقت شما بخیر
بهتر است با پزشك متخصص داخلي حضوري مشورت كنيد.
سلام وقتتون بخیر.مادر من چندین ساله واریس درمان نشده داشتند و ۵۳ سالشه با وزن ۷۱(که البته چند کیلو اضافه وزن دارن)و حدود دو سال هم هست که به دیابت نوع ۲ مبتلا شدن و به خاطر همین بیشتر مستعد رگ های واریسی هستن.۵ ماه قبل(اواسط دی ماه) به دلیل ورم پاها و بیشتر شدن رگ های واریسی به دکتر مراجعه کردیم و دکتر هم با دستگاه مخصوص از ابتدای ران تا مچ پا رگ های واریسی مادرم رو مورد بررسی قرا داد و عکس گرفت.و گفتن هر دو پا از ابتدای ران رگ واریسی داره و پای چپ بیشتره و جوراب واریس بلند تجویز کردن و گفتن تا سه ماه مداوم بپوشه(یعنی تا آخر فروردین میشد) و بعد این ۳ ماه حتما آزمایش ۲۴ ساعته ادرار بده و دوباره مجدد مراجعه کنن هم برای بررسی مجدد پاها و آزمایش ادرار و هم برای عمل لیزر رگهای واریسی.
متاسفانه نشد مادرم جوراب واریس رو تو این مدت سه ماه تهیه کنه و بعد هم به خاطر شرایط ویروس کرونا و استرس به خاطر دیابت مادرم نه آزمایش رفتیم نه مجدد پیش دکتر.
بعد این سه ماه متوجه شدم ورم و رگ های برجسته و کبودی در بعضی قسمتای پای مادرم بیشتر شده و همینطور متوجه شدم پشت ساق پای مادرم که دقیقا اون قسمت رگهای برجسته سبز که انگار حالت گوله گوله دارن بیشتر شده و رنگ پوست همین قسمت تیره شده.
تا اینکه جدیدا تونستیم همون جوراب واریسی که دکتر برای مامانم نوشته بود رو تهیه کنیم(البته این جوراب تجویز ۴ماه پیش بود و اونموقع پای مادرم به این شدت نبود)
الان ۳ روزه که مادرم به جز موقع خواب،یکسره جوراب رو میپوشه و فعلا مشکلی باهاش نداره و این سه روز هم ورم پاش کمتر شده.فقط میگه دقیقا تو قسمت حول محور مچ پا بعد چند ساعت درد میگیره و میگه ممکنه به خاطر اینکه تو این قسمت، جوراب یه خورده جمع میشه فشار میاره و درد میگیره.
**تو اینترنت مطلبی راجع به لخته خون ناشی از واریس و علائم و عوارض جدی که در ریه و قلب داره و اینکه در صورت وجود لخته معمولا جوراب واریس نباید پوشید چون ممکنه لخته رو به سمت ریه و قلب رها کنه خوندم و اینکه اگه به سمت ریه بره نشونه هاش سرفه و تنگی نفس و تپش قلب هست و یا اگه سمت قلب بره ممکنه باعث احساس سوزش و درد تو قفسه سینه بشه.**
****و مادر من جدیدا یه وقتایی سرفه میکنه و گاهی خیلی خفیف هم تنگی نفس و ۳ بار هم شده که گفته قفسه سینش تا چند دقیقه میسوزه.خیلی نگران شدم.چون اینا از علائم رها شدن لخته بود و نمیدونم الان جوراب واریس براش خوبه یا خطر داره؟؟
علائمی هم که از لخته خون گفته شده بود دقیقا شبیه پای مادرمه که من عکسش رو براتون گذاشتم.و میخوام تو این مدت که مادرم جوراب واریس میپوشه دقت کنم تیرگی پوستش و برجستگی رگ هاش چه تغییری میکنه.
میترسم نمیدونم الان جوراب رو بپوشه یا نه؟چون این جوراب تجویز ۴ ماه پیش دکتر بود نه الان.عکس پای مادرم رو ببینید خواهش میکنم راهنمایی کنید که چیکار باید بکنم؟؟
داروهایی هم که در حال حاضر روزانه استفاده میکنه اینا هست:
قرص زیپمت۵۰۰/۵۰ و انسولین لانتوس که این دو برای دیابتشون هست
قرص رزوواستاتین ۱۰ برای چربی خون
قرص والسارتان ۸۰ برای فشار خون
قرص ویتامین دی به صورت ماهانه
قرص لووتیروکسین ۵۰ میکروگرم برای تیروئید
سلام وقت بخیر
لخته بعيد است
تحرك داشته باشد
مايعات بيشتر
سونو داپلر وريدي انجام و و به واتس اپ 09365066105ارسال كنند
سلام خسته نباشید درقسمت پشت پای بنده لخته خون ایجاد شده و برای بنده قرص ریواروکسابان تجویز کردن.آیا این صد در صد درمان میکنه لخته خون رو؟ و اینکه به من گفتن واریس هم دارم البته خفیف میخاستم بدون درمان قطعی و موثر داره واریس؟؟اگه لازم هست جواب سونوگرافی رو براتون بفرستم
سلام وقت شما بخیر
دوهفته كه از مصرف دارو گذشت لطفا برای ویزیت حضورا مراجعه نمايد
سلام دکتر خوبی. شاکر حمودی۴۱ساله هستم مشکل لخته خون دارم سال ۹۵ در بیمارستان ۸ روز بستری شدم.و۶ماه.قرص وارفاین استفاده کردم و تا حالا قرص اس ی ۸۰ استفاده میکنم.ولی تا حال مشکل ام حل نشد. باتشکر بچه خوزستان. سوسنگرد
مشکل لخته خون یک مسئله مزمن است از جوراب واریس استفاده کنید. وزن خود را در حالت متعادل نگه داردی در سوسنگرد با یک متخصص قلب و عروق مشورت نمایید . مایعات بیشتر میل کنید و سعی کنید پیاده روی روزانه در برنامه تان باشد